به گزارش خبرگزاری مهر، محسن فرهادی اظهار داشت: ابتدا در سال ۹۶ در استان تهران حدود ۳۰ دفتر خدمات سلامت به صورت آزمایشی فعالیت کردند که دستاوردهای آن مثبت بود و به کل کشور گسترش دادیم و در حال حاضر حدود ۱۶۰ دفتر خدمات سلامت فعال هستند که در این دفاتر، یک هزار و ۷۰۰ نفر دانش آموخته رشته مهندسی بهداشت محیط به کار گرفته شده اند.
وی افزود: دفاتر خدمات سلامت توسط بخش غیردولتی راه اندازی شده و کارشناسان بهداشتی را به کار گرفته و شروع به کار ممیزی و کارشناسی بهداشتی در سطح اصناف کرده اند. این دفاتر باید درآمد خود را در قبال خدماتی که ارائه میدهند، به دست بیاورند و خطوط قرمزی را برای این دفاتر ترسیم کرده ایم از جمله اینکه بهای خدمات در این دفاتر بر اساس مصوبه خدمات بهداشت محیط مصوبه هیأت وزیران نباید بیشتر باشد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: با تاکید وزارت بهداشت، مقرر شد که نباید ارتباط مالی بین واحدهای صنفی و کارشناسان بهداشتی برقرار باشد و در جهت حفظ حرمت کارشناسی و همچنین برقراری ارتباط مالی ناسالم، شرکتهای آوا و مبین که وابسته به هیأت امنای ارزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هستند، این کار را مدیریت میکنند.
فرهادی ادامه داد: در حال حاضر تعرفه خدمات دفاتر خدمات سلامت از طریق الکترونیک و واکنشهای معتبر بانکی انجام میشود و هیچ گونه تبادل نقدی و غیرنقدی بین واحدهای صنفی و کارشناسان بهداشتی انجام نمیشود.
دانش آموختگان برای راه اندازی دفاتر خدمات سلامت اقدام کنند
وی تاکید کرد: تعداد ۱۶۰ دفتر خدمات سلامت برای پوشش کل کشور کافی نبود که کمیته راهبردی دفاتر خدمات سلامت بر اساس دستورالعمل وزیر وقت بهداشت، تصمیم به انتشار فراخوانی برای گسترش تعداد این دفاتر گرفت که از طریق رسانهها اطلاع رسانی شد. متقاضیان بخش خصوصی از بین دانش آموختگان دانشگاهی در تمامی رشتهها با اولویت رشتههای بهداشتی و درمانی، تا ۱۰ دی ماه فرصت دارند که در سامانه https://reg.mobiniranian.ir ثبت نام کنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: مرحله بعد از ثبت نام، برگزاری آزمون کتبی توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی با همکاری مرکز کل حراست وزارت بهداشت با تدابیر خاص امنیتی و ایمنی و در فضایی کاملاً سالم، در تاریخ ۲۳ دی ماه خواهد بود و پس از آن دو تا سه برابر ظرفیت انتخاب و برای گزینش نهایی و مصاحبه به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور معرفی میشوند.
۱۹۰ دفتر خدمات سلامت جدید در کشور راه اندازی میشود
فرهادی گفت: پس از برگزاری این مراحل، حدود ۱۹۰ دفتر خدمات سلامت جدید در سطح کشور تأسیس میشوند و این دفاتر، دانش آموختگان رشتههای مختلف را به عنوان مسئول فنی و کارشناس جذب میکنند. پیش بینی میشود که حدود دو برابر تعداد پرسنل کنونی دفاتر خدمات سلامت، با تأسیس این ۱۹۰ دفتر، مشغول به کار شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، کارشناسان دفاتر خدمات سلامت، ممیّزی واحدهای صنفی را انجام میدهند که شامل کارت بهداشت و آموزش واحدهای صنفی است و به سیستم بازرسی وزارت بهداشت نیز در پوششهای نظارتی کرونایی نیز کمک میکنند. امیدواریم به زودی بعد از راه اندازی دفاتر جدید خدمات سلامت در کشور، برنامههایی از سوی سازمان غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت به خدمات این دفاتر اضافه شود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: برای انجام فعالیتهای تخصصی معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در دفاتر خدمات سلامت، کارشناسان صاحب صلاحیت این معاونتها به ظرفیت دفاتر اضافه خواهد شد و امیدواریم که فرآیند راه اندازی دفاتر خدمات سلامت جدید تا اسفندماه با کمک دانشگاههای علوم پزشکی انجام و از ابتدای سال ۱۴۰۱ این دفاتر مشغول به فعالیت شوند.
مهمترین حلقه، قبولی متقاضیان در آزمون کتبی است
فرهادی گفت: دفاتر خدمات سلامت توسط بخش خصوصی اداره میشوند و انتخاب مرکز سنجش پزشکی برای آزمون کتبی برای این بود که هیچ ارتباطی بین بدنه دولتی دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت با متقاضیان بخش خصوصی ایجاد نشود. مهمترین حلقه اول، قبولی در آزمون کتبی است که با تدابیر امنیتی و ایمنی بالا توسط مرکز سنجش پزشکی و مرکز کل حراست وزارت بهداشت برگزار میشود تا سلیقه شخصی، تقلب و تخلفی وجود نداشته باشد.
وی اظهار داشت: متقاضیان تأسیس دفاتر خدمات سلامت تا ۱۰ دی فرصت دارند که در سامانه https://reg.mobiniranian.ir ثبت نام کنند و بعد از ثبت نام، منابع آزمون به متقاضیان ارائه میشود. ۲۳ دی ماه، آزمون سراسری با سوالات پلمپ شده برگزار میشود و بلافاصله پس از اعلام نمرات توسط مرکز سنجش پزشکی، دو تا سه برابر ظرفیت افرادی که حائز نمره شده اند برای مراحل بعدی یعنی مصاحبه و گزینش نهایی فراخوان میشوند و دانشگاههای علوم پزشکی با یک چارچوب مشخص شده، اقدام به این کار میکنند.
نظر شما